FRENCH ESTATe | Renovation

The program called for the transformation of a tired, 1950’s one story “rancher” into a robust, contemporary residence that interacts with a traditional architectural vernacular. Zoning restrictions required the design to maintain the existing footprint. Like pieces of a puzzle, incorporated powerful design moves brought this residence to life; speaking a contextual language with gabled roof-lines and natural materials. The timeless architecture juxtaposes traditional forms with modern elements. The monolithic façade was shaped to incorporate the entry, replace, and two complementary spatial volumes. This composition created a subdued yet grand design at the primary elevation.

 

Before

IMG_1509.JPG
IMG_1511.JPG
IMG_1515.JPG

After

web-Muller-horizontal.jpg
web-Muller-horizontal2.jpg
web-Muller-horizontal8.jpg