Transitional Estate Renovation

A dated 1950’s ranch, sitting on a non-conforming lot, precipitated all design initiatives. “Keep the footprint” was a must. Our design team was able to save all existing foundation elements, basement and first level walls. We added a second level and the rest is almost unrecognizable from its previous form. This eclectic design is dominated by massive windows, providing spectacular natural light and wonderful views. We utilized the “quirky” detached garage to frame an amazing courtyard and to create a wonderful guest suite. Texture in the brick, steel and glass handrails, and many other details provide the participant hours of search and study. Christopher Ai opened this home for tours, raising over $250,000 for a pediatric cancer research charity Open Hands Overflowing Hearts.